Брутален екшън! Стрелба пред столично училище! Тийнейджър простреля 14-годишен с боен пистолет

Стрелба пред столично училище! Тийнейджър простреля 14-годишен с боен пистолет
14-годишен ученик беше прострелян днес с боен пистолет пред 26-о СОУ в столичния квартал "Княжево", съобщиха за Нова от МВР. Стрелецът също е ученик, на 16 години.
Инцидентът се разиграл в 15.40 часа днес пред сградата на училището. След като е простреляно, 14- годишното момче веднага е откарано в болница, където е настанено за лечение. От полицията уточниха, че няма опасност за живота му.

16-годишният стрелец е открит и задържан минути по-късно в дома му. По първоначални данни, причина за агресията бил скандал между двамата.
Все още продължава работата на криминалистите по случая, продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около стрелбата между непълнолетните.
Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов е на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от МОН.
Според информация на БНР, 16-годишният е бивш ученик в училището. Не е криминално проявен. по непотвърдена официално информация той е използвал пистолета на своя вуйчо (на 43-години), който е законно притежаван, но не е съхраняван добре.
Напрежението между младежите отдавна тлеело и то заради момиче. Криминалистите продължават работата по случая.

Дата на публикация: 27 февруари, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: пред стрелба Боен пистолет тийнейджър училище! столично простреля 14-годишен

Показване на още