Има ли нацистки влак със съкровища в тунела в Полша

Има ли нацистки влак със съкровища в тунела в Полша...Откриха съкровището на нацистите: Влак със злато намерен в Полша.Съкровището на нацистите е открито, намериха цял влак със злато в Полша

Двама мъже твърдят, че в областта Валбжих в Полша са намерили брониран нацистки влак, пълен със скъпоценности и оръжия. Съкровището на нацистите е една от най-големите местни легенди, а те твърдят, че историята е истинска.

Медиите съобщават, че влакът е открит от двама мъже, които проучвали отдавна забравен тунел в полските планини. Влакът е изчезнал преди 70 години, когато нацистите са се опитвали да скрият заграбени богатства от съветските войници. Според местната легенда, влакът е съхранявал несметни богатства, злато и оръжие и е бил изпратен на югозапад през планините към границата. Днес двамата мъже, които твърдят, че са открили съкровището на нацистите, искат 10% дял от богатството, за да кажат на властите за откритието си.

„Адвокати, армия, полиция и пожарникари работят по този случай. На мястото, където е намерен влака, никога не са правени разкопки. Не знаем какво може да открием“, казва Марика Токарска, член на общинския съвет на областта Валбжих. Местните медии съобщават, че влакът, пълен със скъпоценности и оръжия, е изчезнал през 1945 година.

Заминал от тогавашния германски град Бреслау, настоящ Вроцлав, точно когато Червената армия стигнала до Полша в края на Втората световна война.

Медиите твърдят, че бронираният влак е принадлежал на Вермахта . Радио Вроцлав пък съобщава, че тойе влязъл в тунела в близост до двореца в Долна Силезия, но никога не е излязъл от там. По-късно тунелът е затрупан, а местоположението му забравено. Същото радио съобщава, че влакът е бил пълен с оръжие, индустриално оборудване и скъпоценности. Токарска твърди, че местоположението и съдържанието на влака не са известни, а някои скептици допълват, че няма доказателства, че съкровището на нацистите някога е съществувало. „Много хора са търсили влака, някои дори повредиха и релсите в желанието си да го открият, но никога, нищо не е намирано“, казва историчката Йоанна Лампарска.
Както е известно, през Втората световна война, нацистите са използвали редица влакове, за да превозват скъпоценности и оръжия към Берлин от анексираните държави.

Дата на публикация: 16 декември, 2015
Категория: Новини
Ключови думи: в На ли има със злато Откриха влак Полша нацистки Съкровището тунела съкровища намерен нацистите:

Показване на още