Сблъсъкът на световните сили

Ще се задържи ли несигурният мир между Владимир Путин и украинския президент Петро Порошенко, постигнат с европейско посредничество в Минск. На този въпрос в Вашингтон поуст в своя вчерашен брой отговаря – "Не трябва да се доверяваме на Германия в решението на кризата в Европа".

От кого всъщност зависи мирът в Европа, в предаването "Оригиналът" по TV7 отговорът дава експертът по борба с тероризма Боян Чуков. Според него има стратегическа пукнатина в отношението на Европа и САЩ към конфликта. Европа заема по-самостоятелна позиция, като Германия не желае да носи на гърба си икономически всички останали. Чуков припомни изказването на Меркел: "Искаме да строим сигурността в Европа заедно с Русия, а не срещу Русия".

По думите на госта битката за тръбопроводите е част от огромната геополитическа битка между Кремъл и Вашингтон, която показа, че светът вече е многополюсен, а Русия се еманципира.

На този етап ядрена битка между Русия и САЩ не може да очакваме. Но се води хибридна война – икономическа, политическа, информационна. Локални конфликти с конвенционално оръжие бихме могли да имаме, допълни експертът.

Дата на публикация: 22 февруари, 2015
Категория: Новини
Ключови думи: На сили Световните Сблъсъкът

Показване на още