Над 40 ентусиасти преплуваха река Дунав 30.08.2014

В края на лятото река Дунав се превръща в предизвикателство за стотици ентусиасти, решили да премерят сили и дух във водите на голямата река. След преплуването при Свищов, над 40 смелчаци между 10 и 70 години от Силистра рискуваха да прекосят разстоянието от 1 километър между българския и румънския бряг.

В края на август дунавският бряг край Силистра събира млади и стари за най-атрактивното водно предизвикателство. Въпреки високите води на реката - над 3 метра, тази година в надпреварата се включиха много деца със своите родители.

11-годишният Христофор ще запомни днешния ден за цял живот, не само защото преплува сам Дунава от бряг до бряг, но и защото се бори наравно с мъжете. Казва, че за да пребориш реката е нужно само едно: Умения и да си уверен в себе си.

Голямото преплуване иска издръжливост, упорство, но и здраве, признава доайенът в надпреварата – 74-годишният Георги Костадинов. Традицията на голямата река продължава да се предава от поколение на поколение и да привлича все повече енстусиасти.

Дата на публикация: 31 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: над река 40 Дунав ентусиасти преплуваха

Показване на още