5 г. затвор грози тримата младежи, заляли момиче с боя

Прокуратурата задържа за 72 часа младежите, които заляха с боя Нона Славова на 24 юли, съобщи зам.-районният прокурор Йорданка Тилова.

Срещу 28-годишния Петър Бакалски и двамата му приятели днес са повдигнати обвинения по чл. 325, ал. 2 - за хулиганство, извършено с изключителна дързост, в съучастие.

Тримата ще отговарят за това си деяние пред съда. Законът предвижда за това престъпление „лишаване от свобода” до 5 години. 72-часовата мярка тече от днес.

Случаят стана популярен от социалните мрежи. Петър Бакалски решил да отмъсти на приятелката си Нона Славова за изневерите ѝ, като той и приятелите му я заливат с няколко литра блажна боя в Пловдив. Момчетата заснемат случилото се и публикуват видеото във Фейсбук. За няколко часа клипчето се разпространи със светкавична скорост, а администраторите не го свалиха няколко дни, въпреки че съдържанието е с очевидна форма на насилие.

Клипът предизвика противоречиви реакции - една част от коментарите бяха в подкрепа на Бакалски, но имаше и много възмутени. След реакциите прокуратурата се самосезира за случая.

Дата на публикация: 15 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: момиче г. боя Младежи Тримата Затвор грози заляли

Показване на още