Робин Уилямс: Шеметна кариера и тежки лични проблеми

Американският президент Барак Обама поднесе своите съболезнования на семейството на Робин Уилямс. "Огромен талант, който докосна всеки един от нас", пише Обама в своето изявление.

Холивудската звезда Робин Уилямс беше открит мъртъв в дома си в Калифорния. Най-вероятната причина за смъртта на 63-годишния актьор е самоубийство. Агентът му каза, че напоследък Уилямс страдал от депресия.
Робин Уилямс е носител на „Оскар” за ролята си в "Добрият Уил Хънтинг". Три пъти е номиниран за „Оскар” за главна мъжка роля. Многократен носител на наградата „Златен глобус” и най-престижната телевизионна награда „Еми”.Това е може би най-високата точка в кариерата на Робин Уилямс. Комикът печели „Оскар” за драматична роля. Побеждава в надпреварата актьори като Бърд Рейнослдс и Антъни Хопкинс. В благодарствената реч си личи както неговата емоционалност, така и навикът му да се шегува със всичко: "Искам да благодаря на съпругата ми, Марша, която топли сърцето ми. И най-вече на покойния ми баща, там на небето, който когато чу, че ще ставам актьор, каза "Добре, но ако имаш и истинска професия, например заварчик".Животът на Робин Уилямс комбинира изключително успешна кариера, продължила над 40 години, с много лични проблеми. Пред камерата и на снимачната площадка Робин Уилямс е уважаван професионалист. Започва като комедиен актьор в телевизията, но най-известните му роли не са комедийни. Критиците много харесват играта му в "Добро утро, Виетнам". А филмът "Обществото на мъртвите поети" е посрещнат с всеобщо одобрение.

Извън обектива на камерите Робин Уилямс се бори с тежки зависимости. Още през 70-те признава, че е пристрастен към кокаина. Не крие своите проблеми и дори публично се шегува с тях. Влиза в клиника за борба с наркоманиите и дълги години остава трезвен. През 2003-та признава, че отново е пристрастен. Този път към алкохола. Следва нов период на лечение, след което твърди, че е добре: "Страхотно е да се чувстваш пълен с енергия, след като си бил на 20% от капацитета си".

Най-близките му хора твърдят, че напоследък Робин Уилямс е бил в тежка депресия. За колегите му в бранша това е изненада. Вечно шегуващият се актьор не дава признаци на отчаяние."Тъжно и шокиращо. Не само Холивуд, световното кино загуби една от най-големите си звезди", сподели актьорът Антонио Бандерас."Уж сме се събрали да отпразнуваме премиерата на нашия филм, но всъщност тъгуваме. Заради загубата на такъв голям човек. Той беше мой приятел и му се възхищавах", каза Арнолд Шварценегер.

Стотици фенове оставиха цветя и подаръци както пред къщата на Робин Уилямс, така и на звездата му на Алеята на славата.

Дата на публикация: 13 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: Тежки Проблеми Лични Кариера робин Уилямс: шеметна

Показване на още