Европа в плен на наводнения 01.08.2014

Пороите взеха две жертви в Румъния

Наводнения в Европа! Двама души загинаха, а един е в неизвестност при наводнения в Централна и Южна Румъния. Стотици бяха евакуирани. Червен код за опасност беше обявен в Хърватия заради очаквани поройни дъждове и ураганен вятър. Летни бури предизвикаха наводнения и в Западна Германия.

В Румъния най-тежко засегнати са южните окръзи Горж и Вълча. Там е обявен червен код за наводнения. До утре сутрин остава предупреждението за най-висока степен на тревога в други три окръга в южната част на страната.

Румънското министерство на вътрешните работи изпрати три хеликоптера за евакуиране на населението от изолираните райони. Изпратени бяха и 1600 пожарникари и жандармеристи.

В град Новач, в окръг Горж, река преля след проливните дъждове и разруши язовирна стена. Евакуирани бяха 500 души. В някои части на града нивото на водата се повиши до 6 метра. В село в окръг Вълча бяха наводнени десетки домове. Поройни дъждове предизвикаха наводнения и в други шест румънски окръга, където метеоролозите издадоха оранжев код за наводнения.

В Германия проливните дъждове заляха улици и домове близо до Бон. Реки излязоха от коритата си, коли и мазета бяха потопени във вода. Германия е в плен на летните бури от няколко дни насам. Според метеоролозите в един-единствен ден е имало повече валежи, отколкото обикновено падат за цял месец.

Дата на публикация: 1 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: На европа Наводнения плен

Показване на още