28-годишно момиче почина след ин витро процедура 10.06.2014

Деси е имала приятел, от когото е искала да има дете. Готвела се да замине при него в чужбина

28-годишно момиче почина след ин витро процедура в медицински център в София. Близките са категорични, че това е лекарска грешка.

В събота Десислава отива в медицински център в София за обикновена ин витро манипулация. Влиза в кабинета в 8 ч. В 14 ч. баща й Ангел получава обаждане от полицията, че дъщеря му е починала.

Д-р Антон Баев разказва, че е направил пункция, която преминала добре, но след известно време състоянието й рязко се влошило. Оказана й е спешна помощ, но без резултат.

Преди няколко месеца Деси дошла в клиниката за първи път. Оказало се, че не може да има деца и се решила да зачене ин витро. Направена й е операция. Близките й казаха, че тя е имала алергия към парацетамол. Имала и дихателни проблеми.

Д-р Баев обяснява, че тестовете, които се правят, са много общи. Стимулацията на организма, бременността и хормоните, които се дават на жените, провокират промени. Те натоварват организма и понякога може да се стигне до отключване на крайни състояния.

Деси е имала приятел, от когото е искала да има дете. Готвела се да замине при него в чужбина.

Случаят е прецедент. Оказва се, че оплодената яйцеклетка на Деси още се пази в клиниката. Д-р Баев увери, че ще замрази ембрионите. По думите му бащата има правото да реши какво да прави с тях.

В България обаче сурогатното майчинство не е разрешено.

Близките на Деси са категорични, че в случая става дума за лекарска грешка и искат наказание за виновния. Погребението на младото момиче събра почти цялото село.

Дата на публикация: 10 юни, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: момиче 28 след почина годишно процедура ин витро

Показване на още