Малайзийският самолет е паднал в Индийския океан, няма оцелели

Това съобщи премиерът на страната Наджиб Разак на пресконференция 24.03.2014

оцелели
Това съобщи премиерът на страната Наджиб Разак на пресконференция
Начало / Светът / Инциденти / Малайзийският самолет е паднал в Индийския океан, няма оцелели
24/03/2014 19:22 ч.
Сподели с Facebook Сподели с Twitter

Изчезналият самолет MH370 на Малайзийските авиолинии е паднал в Индийския океан, заяви премиерът Наджиб Разак. Авиокомпанията е уведомила близките, че никой от пътниците на борда не е оцелял, предаде CNN.



Информацията идва след като австралийските власти съобщиха, че са открили отломки, които може би са част от самолета. По-късно и китайски самолет съобщи, че са забелязани предмети в южната част на Индийския океан.



"С дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според новите данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", заяви Наджиб на пресконференция, като се позова на нова информация от сателитни снимки.



Полет 370 е приключил край бреговете на Австралия - изключително отдалечен район на света, далеч от маршрутите на самолети и търговски кораби.



Британците използваха методи, каквито не бяха използвани досега. Анализът им показва, че полет 370 е летял на юг. Последно е бил засечен западно от Пърт, насред Индийския океан.



Въпреки изнесената информация, много въпроси остават без отговор. Мястото, където се е разбил самолета е на хиляди километри от планирания му курс. Около час след излитането Боинг-ът е направил завой и е летял часове наред в посока обратна на тази, по която е трябвало да се движи. Дали това е станало със съдействието на пилотите не се знае. Не е ясно и защо останките не могат да бъдат открити вече трета седмица. Десетки кораби и самолети продължават да търсят. Бяха пренасочени сателити, които да снимат подробно водите на Южния индийски океан.

Дата на публикация: 24 март, 2014
Категория: Новини

Показване на още