Официалнo ! Малайзийският самолет Боинг 777 е бил отвлечен (19.03.2014) Boeing 777 от полет MH370 изчезва от радарите

Официалнo ! Малайзийският самолет Боинг 777 е бил отвлечен (19.03.2014) Спасителните екипи търсят на грешното място Досега не е открита нито една следа от изчезналия самолет и все повече стават експертите, които смятат, че просто не се търси там където трябва. Независимо дали самолетът се е разпаднал във въздуха или се е забил във водата, все ще останат видими следи от това. „Когато самолетът се забие във водата, по-леките предмети от оборудването ще изплуват на повърхността, а само основните структурни елементи от конструкцията ще потънат” – коментира бившият директор на отдела за въздушни инциденти към Федералната авиационна агенция на САЩ Стивън Уолъс пред „Уолстрийт Джърнъл”. Според ABC News, експертите смятат, че след като е изчезнал от радарите самолетът е летял поне 40 минути и най-вероятно е паднал не в Южнокитайско море, а в Индийския океан.
Boeing 777 от полет MH370 изчезва от радарите и повече никой не знае нищо за съдбата му. Най-вероятно някой е изключил нарочно транспондера и е отклонил машината от курса, насочвайки я в западна посока. В момента на изчезването на връзката самолетът е разполагал с достатъчно гориво, за да прелети още 2900 километра. Което означава, че би могъл да кацне хипотетично на 634 летища в 26 държави. Според Ханс Вебер, консултант по проблемите на въздухоплаването, самолетът би могъл да кацне на всяко летище в Азия.

Дата на публикация: 19 март, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: от самолет Полет изчезва бил Отвлечен boeing Боинг 777 MH370 (19.03.2014) Официалнo Малайзийският радарите

Показване на още