Световен Ден на Сънят - 14.03.2014 World Sleep Day: Relaxing & Sleeping Music

Днес е Световен Ден на Сънят - 14.03.2014 Daydream Festival - Official Aftermovie 2013 - World Sleep Day: Relaxing & Sleeping Music for Sweet Dreams
Днес е Световен Ден на Сънят - 14.03.2014 Daydream Festival - Official Aftermovie 2013 На 14 март човечеството отбелязва Световният ден на съня. Той се чества от 2002 г. по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня, на Световния фонд за психично здраве и на Световната здравна организация.

Разбира се, това не значи, че днес ни е позволено да пренебрегнем будилника и да прекараме още няколко часа в царството на Морфей. Нито пък, че шефът няма да ни се скара, ако позъкъснеем за работа, защото дори и днес петък е работен ден.

Акцентите в отбелязването на Световния ден на съня имат за цел да информират обществеността, че проблемите със съня са глобална епидемия, която създава множество здравословни проблеми.

Множество медицински изследвания доказват, че липсата на добър сън е причина за високо кръвно налягане, затлъстяване, диабет, белодробни болести и други.

Нарушеният сън води до влошена концентрация и се отразява негативно при дейности, изискващи прецизност и добра кондиция. Голяма част от катастрофите се причиняват при заспиване на водача зад волана, вследствие на непълноценен нощен сън.

Дата на публикация: 14 март, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: На Official Ден световен 2013 Festival Daydream Сънят 14.03.2014 Aftermovie

Показване на още