ЦСКА излъга Левски 1:0

Още по темата
Здравков: Нямам обяснение за грешката при дузпата
Бадема: Благодаря на всички за подкрепата
Мболи най-добър на дербито
Младенов: Мачовете се превръщат в цирк
Александър Тодоров: Косоко ще дава обяснения
Тагове:

ЦСКА,
Левски

ЦСКА спечели срещу Левски с 1:0 в много нервен мач, в който бяха изгонени цели шест футболисти.

Победата за "червените" дойде след дузпа, реализирана в 69-ата мин. от Емил Гъргоров.

"Сините" изтърваха да реализират куп положения, които създадоха с човек повече. Борис Галчев от ЦСКА бе изгонен в 29-ата мин., но Левски не успя да се възползва от преимуществото си.

21 минути преди края пък ЦСКА получи дузпа, а за втори жълт картон правилно бе изгонен Станислав Ангелов. Гъргоров беше точен и донесе успеха на отбора си във вечното дерби.

Мачът започна вихрено, а положенията следваха едно след друго.

Още в 4-ата мин. Ларсен Туре получи страхотен извеждащ пас от Владимир Гаджев. Нападателят на "сините" видя, че Райс Мболи е напуснал от вратата си да го пресрещне и го прехвърли от 30 метра. Топката обаче мина съвсем близо да страничната греда.

Две минути по-късно златен шанс изтърва и ЦСКА. Омар Косоко бе оставен сам след центриране на Неманя Милисавлевич от фаул, но не успя да уцели вратата с глава.

Само 60 секунди по-късно Ларсен Туре отново излезе сам срещу Мболи. Французинът обаче си поведе дълго, а след това се опита да си изпроси дузпа. Съдията Георги Кабаков не му прости измамата и вдигна жълт картон.

В 13-ата мин. жълт картон получи и Борис Галчев. Той закъсня в опита си да отнеме топката на Орлин Старокин и го спъна непозволено.

В 15-ата мин. след ново центриране на Милисавлевич непокрит на пет метра пред се оказа на Левски остана Иван Стоянов. Нападателят обаче остана под топката.

В 18-ата мин. Пламен Крумов изведе чудесно Валери Божинов. Нападателят обаче би слабо, а после Апостол Попов не успя да изчисти хубаво и топката остана в "сините". До ново положение така и не се стигна.

В 22-ата мин. Дъстли Мюлдер след самостоятелен рейд нанесе топовен изстрел, но Мболи внимаваше и изби в корнер.

Две минути по-късно трима от ЦСКА излезнаха сами срещи двама от Левски. Иван Стоянов обаче необяснимо реши да стреля, а ударът му бе твърде неточен.

В 29-ата мин. ЦСКА остана с човек по-малко. Борис Галчев направи безумен фаул. Опорният халф на "червените" влезе изключително грубо в краката на Рикардо Нунеш в центъра на терена и заслужено бе пратен от съдията Кабаков в съблекалнята.

В 32-ата мин. Емил Гъргоров изпълни опасно пряк свободен удар, но топката мина в близост покрай вратата на Горан Блажевич.

Две минути по-късно Рафаел Бастос шутира технично от дъгата, ударът му обаче беше далеч от вратата на ЦСКА.

Левски създаде още две ситуации в края на полувремето. Първо удар на Гаджев бе спасен от Мболи, а след това алжирският национал вся смут в отбраната на "червените", след като изтърва центрирана към Божинов топка. Вратарят обаче успя да поправи грешката си.

Последната възможност в първата част бе за ЦСКА. "Армейците" получиха фаул, но Иван Стоянов стреля в стената.

Второто полувреме започна с коренно променена игра от страна и на двата отбора. ЦСКА логично се дръпна, а Левски наложи хаотичен натиск, от който обаче не произлязоха никакви положения.

Така се стигна до 67-ата мин., когато капитанът на "сините" Станислав Ангелов позволи лесно на резервата Тони Силва да му отнеме топката, а след това го фаулира и в наказателното поле.

Арбитърът Кабаков не се поколеба да посочи бялата точка, а освен това извади и жълт картон на Ангелов – негов втори в мача, след като само десет минути по-рано Пелето бе предупреден официално за реплики към съдията. Така двата отбора останаха с по десет човека на терена.

Зад топката пък застана Емил Гъргоров и за разлика от осминфинала за Купата на България, когато уцели гредата, този път той не сгреши – 1:0 за ЦСКА.

До края на мача напрежението взе връх, а кулминацията настъпи в последните минути.

Първо в началото на добавеното време при поредното центриране към вратата на ЦСКА Райс Мболи улови топката и легна на тревата. Минаващият покрай него Ларсен Туре изрита вратаря, а той се изправи и запрати кълбото с всичка сила в главата на играча на "сините".

Кабаков извади директен червен картон на Мболи и втори жълт картон на Туре. На вратата на ЦСКА застана Апостол Попов, тъй като Стойчо Младенов вече беше използвал и трите си смени.

До края Левски продължи да изсипва топката в наказателното поле и не успя да притесни Попов.

В крайна сметка след осем минути продължение Кабаков даде крайния сигнал. Това обаче не беше всичко. Нервите взеха връх и след като мачът беше приключил Омар Косоко и Владимир Гаджев се спречкаха, а реферът извади червени картони и на тях двамата.

С победата ЦСКА завършва на трето място след редовния сезон в "А" група, Левски пък се свлече до шестата позиция. Това означава, че двата отбора ще играят още в следващия кръг един срещу друг за пети път през този сезон.

"Сините" пък нямат гол срещу вечния си съперник вече 380 минути. ЦСКА спечели през есента в шампионата с 3:0, след това две срещи за Купата на България завършиха 0:0, като Левски продължи напред след дузпи.

Дата на публикация: 8 март, 2014
Категория: Спорт

Показване на още