30 топ художници откриват обща изложба 05.03.2014

30 топ художници откриват обща изложба 05.03.2014....Сборна изложба „Рисунка и пластика” с участието на 30 известни творци от цялата страна се открива днес в залата на Дружеството на пловдивските художници на „Гладстон”. ”В експозицията могат да се видят изключителни образци и от двата жанра, а подценявата от някои рисунка е тази, чрез която може да се разпознае истинският талант”, обяснява кураторът й Недко Христов.

Някои от художнициге са създали творбите си специално за тази изложба, като Цвятко Сиромашки и Милко Божков, който е във Франция. Други се представят в симбиоза между двата жанра- както е направил Саркис Нерсесян в рисунките си от желязо. А Лора Пармакова е между рисунката и пластиката в постмодернистичния си, изящен изказ. Моника Роменска поставя своеобразен рекорд с дължината от 12 метра на творбата си, създадена в Швейцария.
Могат да се видят in memoriam и три рисунки на Кольо Карамафилов, приживе дал съгласието си за участие. Между силното присъствие на пловдивската група са и Атанас Карадечев, Станимир Видев, Милена Бочукова, Надя Генова, Свилен Костадинов и др.. Голяма част от авторите са носители на наши и международни награди, като Владимир Чукич, Янко Ненов, Румен Нечев, Валери Чакалов, Милко Божков, Цветан Казанджиев, Димо Колибаров.
Слово при откриването на изложбата ще изнесе известният писател Недялко Славов./радио Пловдив

Дата на публикация: 7 март, 2014
Категория: Хоби и развлечения
Ключови думи: топ 30 Изложба обща художници Откриват 05.03.2014

Показване на още