Почина Филип Сиймур Хофман _ Movie star Philip Seymour Hoffman dies

Актьорът и режисьор Филип Сиймур Хофман е бил открит мъртъв в неделя предиобед в апартамента си в Манхатан, Ню Йорк, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Според различните данни тялото е било открито от личния асистент на 46-годишния актьор или от сценариста Дейвид Кец.

Полицията разследва случая.

Все няма официални данни за причината за смъртта му, но местните медии става въпрос за свръхдоза наркотици, а Хофман бил намерен в банята си със спринцовка в ръката.

"Ню Йорк пост" припомня, че през 2006 г. Хофман призна, че след университета е злоупотребявал с наркотици и алкохол и почти е умрял от това. Миналата година той отново влезе в клиника за 10 дни, след като през 2012 г. отново се поддал на изкушението.

Хофман е носител на множество награди, включително "Оскар" за най-добър актьор за биографичния филм "Капоти" (Capote, 2005), посветен на събитията около написването на "Хладнокръвно" на Туман Капоти. Актьорът има още три номинации за престижната награда – за поддържаща роля за "Войната на Чарли Уилсън" (Charlie Wilson's War, 2007), "Съмнения" (Doubt, 2008) и "Учителят" (The Master, 2012).

Хофман печели и три награди "Тони" за работата си в театъра.

Участва във култови филми като "Усещане за жена", "Буги нощи", "Големият Лебовски", "Талантливият мистър Рипли", "Студената планина", "Кешбол", "Маската на властта".

Той има три деца – син на 10 години и дъщери на 8 и 5 години, от дългогодишната си партньорка Мими О'Донъл.

Дата на публикация: 3 февруари, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: movie Star Dies почина philip Hoffman Филип 2014 Сиймур Хофман Seymour

Показване на още