Бой между ученици от столична гимназия завърши в болница - btv Новините - 18/10/2013

Бой между ученици завърши в болница. Вчера следобед 9- токласничка от столично училище беше приета в „Пирогов“ със счупен нос и разтегнати прешлени на врата. Нападението е от връстничка, предполага се, че съученици поръчали побоя.

Едва ли вчера, когато 15 годишната Джорджия отива на училище предполагала, че денят и ще завърши със счупен нос и шина на врата. 9-то класничката е причакана и пребита от връстнички. Побоят е нанесен само на метри от 7-мо училище Св. Седмочисленици в центъра на София.

лучката се разиграва около 4 часа следобед, когато е голямото междучасие на учениците от 7- мо училище. Джорджия заедно с още няколко нейни съученички идват в тази „Тропс къща“ за да закусят, на излизане обаче са нападнати от непознати момичета

„И почнаха да ме обиждат и да ме псуват и аз казах, че това е под моето ниво и не искам да разговарям с тях. При което едното момиче ме дръпна и започна да ме бие”, разказва Джорджия.

„Беше набита и една шепа косми в ръката от скубането. Едно момиче, колкото нея на 16 години да има такава сила, да и счупи носа, аз не мога да го проумея. Това, което аз я загледах тогава е, че на носа и имаше един белег, все едно е ударена с бокс”, коментира бащата на пострадалата Ивайло.

Оказва се, това не е първия случай, в който участват побойничките. „По интересувахме се за тези две момичета и те се оказаха рецидивистки, защото са били по изправителни училища”, добави той.

По думите на пребитото момиче- нападението било поръчано от две нейни съученички. Причината за боя- обида. „Аз съм си говорила със съученици от моя клас, че тези две момичета миришат- нечистоплътно. Те са разбрали явно”, каза Джорджия.

Днес момичетата, за които се предполага, че са поръчали побоя не бяха на училище.

„Повиках родителите на ученичките, които са заподозрени. За момента- те отказват всякакво участие е този инцидент. Отказват, че имат отношение”, обясни Цанка Ямболева, директор на 7- мо училище „Св. Седмочисленици“.

Ако вината на двете момичета бъде доказана те ще бъдат изключени.

Дата на публикация: 23 януари, 2014
Категория: Новини

Показване на още