Къща на духовете всява ужас в Мусачево

Всички собственици на постройката умират мистериозно

Повече от 40 години в елинпелинското село Мусачево се носят истории и легенди за призрачна къща, в която бродят духове, а нощем се виждат странни светлини. Твърди се, че собствениците на изоставената постройка са застигани от мистериозна смърт.

Много от местните хора смятат къщата за прокълната. Според кмета на селото енергията, която идва от нея, е крайно негативна.

"Нещо тегне – някакво зло, зла прокоба, не знам как да го нарека. Просто не върви на тази къща, на предишни собственици, на хората около нея, обезлюдява самият район. Говори се, че нещо има, което не е както трябва", казва кметът Милиян Илиев.

Според легендите трагична съдба застигала собствениците на къщата. Кметът разказва, че сградата е построена върху турско гробище.

Въпреки че близо 40 години къщата не е обитавана, тя все още всява ужас и паника у местните хора. Дори кметът не селото не смее да влезе вътре. По негови думи районът се обезлюдява, а хората, които са живели близо до постройката, вече са починали.

Има слухове, че собственикът на къщата на духовете живее в София. Той искал да продаде мистериозната сграда за 90 хил. евро, но купувачи не се намерили.

Никой не може да каже със сигурност дали историите за духове в тази къща почиват на реални факти. Едно е сигруно – повечето хора тук избягват да минават покрай нея.

Дата на публикация: 20 януари, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: духове ужас къща Духовете Мистериозна мусачево

Показване на още