Шумахер познавал пистата от години, но имал ужасно лош късмет

Вече 12 ден Михаел Шумахер лежи в кома в университетската болница в Гренобъл след ужасен инцидент на 29.12.2013 в Мерибел. Ситуацията със 7-кратният световен шампион във Формула 1 остава критична, но състоянието му е стабилно.

Вчера в съдебната палата на град Албертвил прокурорът Патрик Куинси, който отговаря за ицидента с Шумахер обясни пред голям медиен интерес резултатите от разследванията до момента на базата на изслушване на свидетели и анализ на 2-минутен видео материал.

Заключението до този момент е, че Шумахер е имал невероятно лош късмет, който е предизвикал ужасното падане.

Той познавал пистата от години, не е карал бързо, видимостта е била много добра, ските и екипировката му са били в идеално състояние, дори е направил опит да спре преди да навлезе в по-дълбок сняг и въпреки всичко се стига до тежък удар в главата при, който каската му се разцепя.

62-годишният Куинси заяви, че разследването ще продължи в следващите дни и седмици. Засега прокуратурата не разполага с второ видео, което било предадено на вестник "Шпигел" от очевидец.
В германските медии се появи скица на инцидента от, която се разбира, че Шумахер излиза от маркираната писта на 3,6 метра в дълбок сняг. Опитва да спре но се удря в камък, след което полита близо 4 метра напред и удря каската си в друг камък, който е разположен близо 8 метра извън маркираната писта.

Дата на публикация: 9 януари, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: Like Новини днес новините years news Важно любопитно шумахер

Показване на още