Възможно ли е да живееш без сън ?_

Възможно ли е да живееш без сън ?

Всеки трябва да спи време не е равен на всеки друг . Флорънс Найтингейл средно на 4 часа сън на нощ , сън Thomas Edison помислих, че е просто губене на време.
Ами, според научни изследвания на възрастни спят между 6 до 8 часа на ден в продължение на повече от 8 часа за сън склонни да бъде в състояние да живеят по-дълго , отколкото е видно, че . В допълнение , прекомерен съня , сърдечно-съдови заболявания или диабет , както е известно за получаване на околната среда до здравословни проблеми .
Така , започвайки от днес , до края на живота си, така че да не се харчат спи в продължение на 3 1 Какво се случва, ако не спя изобщо ?
След първата си безсънна нощ на щастието , че можете да направите свои навици и да насърчи мезолимбичната допаминова система се стимулира производството на допамин в мозъка ви леко ще се увеличи. Фактът , че тялото ви произвежда допамин дава допълнителна енергия и мотивация, но звучи като нещо добро , дори ако това ще се случи по тялото си, е знак за негативни ефекти.
По-късно от мозъка ви планове и механизми за вземане на решения , които контролират раздел силно разстроен и това забравяне, сънливост и нарушена концентрация също е прекурсор за деня в представянето си в значителна степен засегнати.
След втория си безсънна нощ , тялото ви не могат да усвояват глюкозата на регулярна основа и имунната ви система става по-бавно. Способността Ви да се реализира на няколко дни по-късно той е загубил и вие ще започнете да виждате халюцинации постоянно .
Безсънието е не само познавателна дейност също оказва влияние върху метаболизма си работи рутина след известно време , защото тялото нездравословен загубата си тегло също е виждал.
264час на лишаване от сън рекорд за най-дълъг период - т.е. 11 дни и бе съборена през 1965 г. от Ранди Гарднър. 4 дни по-късно започна да вижда халюцинации Гарднър, известен футболист като него в бъдеще и да се опитаме да спи към края на познавателната активност е намаляла значително.
Но е интересно да се опита Ранди Гарднър продължи към нормален живот след няколко власт и медицински, физически, психически или неврологични Той никога не е имал никакви здравословни проблеми.
Въпреки това, тази по- сериозни здравословни проблеми, свързани с лица, които са лишени от сън в продължение на дълго време , не означава, че никога няма да изпитат .
Ако експерименти, проведени върху мишки след 2 седмици безсъние обикновено води до смърт на мишките Въпреки че учените залостени от безсъние или продължително събуден от стреса те не са сигурни в пълната степен, в която те умряха .
Може би отговорът на този проблем се вижда едно на милион " Фатална фамилна инсомния (SPE ) заболяване в" ние трябва да се обадите .
Fatal заболяване фамилна инсомния лице, което има нормален живот до навършване на 40 или 50 , а след това изведнъж тя не може да спи през нощта и се опита да спи през деня не помага също. Средно за 1 година 1 секунда дори не можех да спя на пациента , телесното равновесие, паметта , говорене и разбиране умения и губи в крайна сметка, неизбежно умира , както и болест на генетиката , че семейството , защото поколение след поколение продължава.
Като има отрицателно въздействие върху тялото ви не ви убият директно, но може би в дългосрочен план безсънието до сериозни здравословни проблеми и дори смърт могат да се подготвят за околната среда.

Дата на публикация: 29 ноември, 2013
Субтитри от: stefan87
Категория: Новини

Показване на още