Пирес: Имате перспективен национален отбор

"Имате млад отбор, сега ви трябва повече опит. Сигурен съм, че един ден отново ще имате страхотен национален отбор", обяви бившият френски национал Робер Пирес, след като представи трофея от Шампионската лига пред българската публика.

Бившият футболист на Арсенал, Астън Вила и Виляреал е посланик на най-ценното отличие в европейски клубен футбол за България и даде своето мнение за представянето на българския национален отбор. "Знам някои неща за националния ви отбор. Този момент е труден за вашия отбор, но вие трябва винаги да вярвате в играчите и в мениджъра - той е най-важният. Имате млад отбор, сега ви трябва повече опит. Във всеки отбор трябва да има смесица от млади и опитни играчи. Сега трябва да се подготвите за следващите квалификации и съм сигурен, че един ден отново ще имате страхотен национален отбор. Надявам се, че ще бъде така", сподели Пирес.

Световният шампион от 1998 година и европейски две години по-късно призна, че си спомня загубата на Франция от България с 1:2 в решаваща световна квалификация през 1993 година. "Разбира се, че си спомням мача от 1993 година на "Парк де Пренс".

Когато Костадинов вкара гола в продължението, това бе един ужасен момент за Франция. В последните два мача ние играхме с Израел и България, и загубихме и двата. Във Франция, когато се споменава България, това е нещо като кошмар. Беше труден момент, но всъщност бе нещо много положително за бъдещето, особено за следващото Световно първенство във Франция. Но да, всеки помни България и Костадинов", коментира Пирес.

Дата на публикация: 18 октомври, 2013
Категория: Спорт

Показване на още