Брутални кадри от протестите в България (Част 3) 19.02.2013

Полицията ограничи достъпа на протестиращите до паметника на Васил Левски в центъра на София. Недоволните от високите сметки за тока хора тръгнаха от "Орлов мост" с идеята да отидат на честванията по случай годишнината от обесването на Апостола.
Хората бяха блокирани от плътен жандармерийски кордон, докато приключи церемонията и официалните лица бъдат изведени от района.
Протестиращите първо бяха спрени на кръстовището на Софийския университет и „Ялта”. След това успяха да стигнат до ул. „Оборище” и до парка „Заимов”. Чуваха се скандирания „Елате при нас, протестът е за вас!", "Мафия!" и "Оставка!" и „любезности” по адрес на органите на реда.
Акцията по блокадата бе ръководена лично от зам.-шефа на СДВР Христо Терзийски. В близост до паметника бе разположена и техниката за разпръскване на масови безредици.
По време на поднасянето на венеца от името на премиера Бойко Борисов в памет на Апостола сред протестиращите се чуха освирквания.
В поредния ден на недоволство срещу скъпата електроенергия на улицата са излезли предимно млади хора, има и майки с деца.

Дата на публикация: 19 февруари, 2013
Категория: Друго
Ключови думи: България и от в (част 1) София кадри цялата страна Последна промяна брутални недоволство протести протеста Столицата Арести сблъсъци 18.02.2013 18.02.2013Нестихващо блокади 18:10 22:13)Автор: btvnews.bgВидяна: 13195 пътиКоментар

Показване на още