Златко Баретата остава в тежко състояние в Пирогов - bTV Новините 30.01.2013

След нападението срещу Баретата, апартаментът в отсрещната сграда беше запален, покривът рухна, а това прави събирането на доказателства много трудно. Полицията работи по няколко версии за причините за стрелбата.
Баретата беше прострелян на четири места при влизането си през централния вход на съдебната палата вчера сутринта. Той има тежки увреждания на вътрешни органи и на крайниците. Направени са му операции, може да се наложат и нови. Ранен беше и негов бодигард.

Работният ден за съдии и прокурори, чиито път всеки ден минава от мястото на стрелбата, днес започна с оглед и коментар отдалече. Повечето магистрати не искаха да говорят публично по темата.
„От какво да се притеснявам? Съдебна охрана няма отношение към тези подсъдими. На него му предстоеше да се разгледа делото в 10,30 ч”, заяви шефът на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.
В ранния час, в който снайперистът се е прицелил в Баретата, сградата срещу Съдебната палата е пуста. Достъпът до таванското помещение е свободен, а изходът през безистена в посока, противоположна на бул Витоша, е безпроблемен.

Дата на публикация: 30 януари, 2013
Категория: Друго
Ключови думи: в остава btv новините тежко състояние пирогов Златко Баретата 30.01.2013

Показване на още