Българовско Шествие 3-ти март 2021 в Бургас

Българовско Шествие 2021. За 3-та поредна година на 3-ти Март ще се проведе "Българовско шествие".
Събитието се организира навръх националния празник в памет на посечените християни през 1878г. в храм "Св.Атанасий" град Българово и Освобождението на населеното място.
Автошествието ще тръгне от Морска гара около 10. 00 часа и ще премине по централни улици на Бургас и ще се насочи към Българово.
Поканени са всички, които искат да се присъединят с превозно средство към инициативата. Участниците ще получат инструкции от организаторите и органите на МВР-Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на шествието. Няма да се допускат партийни или противопартийни лозунги, както и лица във видимо нетрезво състояние.
Участниците в автошествието се предвижда да пристигнат на площада на Българово около 10:45ч, след което ще имат възможност да се насладят на пъстра фолклорна програма. Под звуците на тъпани и гайди, те ще се отправят на пешеходно шествие до храм "Св. Атанасий", в който са съхранени костите на всички православни християни и жителите на града, които са изгубили живота си в борбата за освобождението.
Честването ще завърши с поднасяне на цветя и венци пред костницата.
"Българовско шествие" 2020 се организира от сем. Карашеви с подкрепата на фондация "Докосни щастието", New Race MCC, кметство Българово и Община Бургас .

Дата на публикация: 3 март, 2021
Категория: Новини
Ключови думи: Бургас шествие Март 2021 3-ти Българовско

Показване на още