♛1 Вечната любов на ♛ Маестро Дон Жуан 👑 Johnny Depp Movie (1994)

Don Juan DeMarco Official Trailer - Johnny Depp Movie (1994) Едни такива похвати са 2 имена - а именно Казанова и Дон Жуан. Често хората биват оприличавани на един от двамата. Най-често това се случва при някои свалки над момичетата или когато жените не могат да устоят на някой младеж. Тогава нарицанието на този младеж е или Дон Жуан или Казанова. Скоро прочетох едно интересно изказване на едно момче, което казва: "Жените наистина не могат да ми устоят, но предпочитам да бъда грозен и самотен, отколкото да приличам на Казанова или Дон Жуан." Какво ли иска да каже? Освен, че е запознат с тези персонажи, той показва погнуса от тях, защото тези хора не са такива, каквито си мислим, че са.
До скоро, да си призная, и аз не правих много голяма разлика между двамата, като си мислих същото, което е наложено в обществото: "Това са двама мъжкари, по които жените са луди." Странно, но истината се разминава с общественото мнение. Ще се опитам да обясня що за хора са тези двамата и дали можем да се сравняваме с тях. Най-малкото е поне да се обиждаме, ако някой ни каже, че приличаме на един от двамата.
По-силната ми фигура е Дон Жуан на Молиер, защото наскоро гледах филма, прочетох доста неща свързани с него и успях да изгледам невероятната постановка "Дон Жуан" в Народния театър. Препоръчвам я на всички - невероятна постановка. Още преди да започна е момента да кажа, че Дон Жуан е една много известна фигура и през годините е преминал през много роли. Аз ще опиша ролята, която е най-известна - Ролята на Молиер. Най-често Дон Жуан го свързват с Молиер и затова ще опиша Молиеровия Дон Жуан. Като скоба ще кажа, че Дон Жуан е бил герой на Тирсо, Моцарт, Хофман, Байрон, Камю, Макс Фриш и още много знайни и незнайни творци. През тази роли Дон Жуан е бил от Тирсо и Молиер, където неговия образ е образ на злото, до Байрон, където Дон Жуан е прекрасен и жените са негови съюзнички.
Та какъв всъщност е Дон Жуан? Неговото име е Дон Хуан Тенорио, който е млад благородник, който прелъстява жени от всички съсловия - от херцогини до рибарки, като приема ролята на техен годеник, като безсрамно лъже всички свои приятели и накрая успява за избяга от отговорност и наказание. Преследва всяка една жена - наричан е още мъж без скрупули в любовта. Не го интересуват близките му, не го интересуват приятелите му, не го интересуват дори жените му. Той има нужди, има желания - той знае и е сигурен, че всяка една жена му принадлежи. Най-странното е, че освен този непукизъм към всички, няма уважение и към Бог. Не изпитва страх от наказание, присмива се на Бог, като самия Дон Жуан се издига над Бог. Тук единственото хубаво качество, което мога да спомена е, че е смел. Не се страхува от никого и нищо, дори от умрелите. Има много известна негова мисъл, в която казва: "Страхът от мъртъвци е достоен само за хора от долен произход." Той е толкова безстрашен, на моменти глуповато безстрашен, като не мисли за никакви последствия от действията си, като казва: "До края има много дълъг срок." Дон Жуан е изпълнен със страст и мрачна воля, той нарушава всички социални и религиозни норми. Молиеровият Дон Жуан усвоява до съвършенство изкуството на лицемерието, който по негови думи "се радва на безнаказаност".

Дата на публикация: 26 януари, 2021
Категория: Трейлъри и анимация
Ключови думи: movie Любов На Дон depp (1994) johnny Вечната маестро 💓️ Жуан ♛1

Показване на още

Коментарите под този видео клип са забранени.