Бедствено положение в село Петърч 13.1.2021 г.! В Петърч остава критично, но овладяно

Бедствено положение в село Петърч 13.1.2021 г.! В Петърч остава критично, но овладяно. В село Петърч и град Костинброд е обявено 7-дневно частично бедствено положение. Ситуацията остава критична.
Продължава отводняването на къщите заради преливането на река Блато. Над 100 къщи са засегнати в селото.
"Два кошмарни дни, но днес все пак има някакъв лъч светлина в нашите очи, защото до вчера беше много критично състоянието, водата се покачваше и беше страшно да не нахлуе вътре в къщите. Но тази нощ започна да спада нивото, което много ни радва и се надяваме водата да се оттегли", коментира в "Денят започва" по БНТ потърпевшата Евелина Славчева.
Тя живее в последната къща. Водата е стигнала до второто стъпало, трябвало е още малко, за да влезе вътре.
Кметът на селото Борислав Борисов беше категоричен, че на всеки, който е подал сигнал за помощ, е обърнато внимание. Той благодари на младите местни хора, които всеки ден се включват в подпомагането на община Костинброд. Вече има доставени печки и помпи за отводняване на мазета и на гаражи.
"Всички са бедстващи хора, но здрави сме, живи сме. По закон всичко ще направим това да не се повтаря. Това е първото наводнение, за 9 години, откакто съм кмет", обясни Борисов.
Зам.-кметът на община Костинброд Теодора Гогова каза, че положението остава критично, но овладяно. Около метър е спаднало нивото на реките.
Репортер: Стела Илиева
https://bntnews.bg/news/polozhenieto-v-petarch-ostava-kritichno-no-ovladyano-1091111news.html

Дата на публикация: 13 януари, 2021
Категория: Новини
Ключови думи: село остава но положение критично г.! Бедствено Петърч 13.1.2021 овладяно

Показване на още