Играта в ранното детство

В първите години от живота децата се развиват, учат и свързват чрез играта. Голяма част от инструментите за оценка на ранното детско развитие, които използват специалистите, са базирани върху наблюдението на играта. Това е и най-лесния път използван от терапевтите на ранното детство за въздействие върху детското развитие.
По време на игра децата най-лесно показват своите знания, умения и нужди(както физически, така и емоционални). Освен това, доброто познаване на детската игра и нейните инструменти-играчките са безценно познание за всеки родител. Чрез тях всеки един родител има възможността меко, внимателно и ненатрапчиво да подпомогне своето дете във всяка област от неговото развитие и да се свърже с неговите мисли и чувства.
В този уебинар ще научите:
1. Кога започва детската игра
2. Кои са етапите, през които преминава развитието на уменията за игра
3. Кога играта изпълнява своите функции
4. Кога нефункционалната игра може да бъде маркер за нужда от консултация със специалист
5. Как да се включим ненатрапливо в детската игра
6. Видове играчки и техните функции
7. Как да изберем подходяща играчка според възрастта на децата
8. Количество или качество да търсим при избора на детски играчки
9. Родителски умения за игра-как да ги развием
10. Кои са моите любими играчки за деца

Здравейте, казвам се Ива Александрова и съм логопед. Специализирам комуникативни нарушения на развитието (0г.-3г.) и имам интерес към игровата терапия в ранна възраст. Повече от десет години съм редактор на сайта Логопедия.БГ и организатор на единствената национална кампания за безплатни логопедични прегледи „Логопед с добро сърце“. Автор съм на книгата „Умно бебе“, лектор и автор в редица издания свързани с децата и техните семейства.

Дата на публикация: 1 декември, 2020
Категория: Друго

Показване на още