Извънредни новини COVID-19! Нови мерки поради коронавирус - научете какви са (ВИДЕО)

Извънредни новини! Нови мерки поради коронавирус - научете какви са (ВИДЕО) КАКВИ ЩЕ СА НОВИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ!!! Извънредни мерки от петък 27.11.вечер до 21 декември 2020 г. ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ! Извънредни мерки от петък вечер до 21 декември 2020 г.Мерките са следните:

1. Преустановяват се: присъствените учебни занятия във всички образователни институции - училища и университети, извънкласните дейности и занимания, присъствените групови занятия в обучителни центрове и школи, посещения в детски ясли.
2. Всички колективни организирани мероприятия.
3. Удължава се забраната за работа на дискотеките и нощните барове.По строгите противоепидемични мерки влизат в сила от петък - 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, по време на извънреден брифинг на МС.
4. Забраняват се още: посещенията в заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки на храна по домовете.
5. Посещенията в търговски центрове тип мол, където ще работят само аптеки, оптики, банки, застрахователи, зоомагазини, доставчици на съобщителни услуги.
6. Без екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина.
Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания по интереси, занимални и т.н., всички ВУЗ-я. Затварят се детските градини и ясли. Спира се провеждането на обществени мероприятия с присъствена форма, групови културни развлекателни мероприятия, изключения ще правят само театрите – разрешени са посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките. Не се допуска провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.
7. Забраняват се: посещения във фитнес центрове и всички спортни колективни мероприятия за лица под 18 години с изключение на заварените международни спортни състезания. Всички мероприятия за лица над 18 годишна възраст се провеждат без публика.
8. Преустановяват се всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение - театри при капацитет от 30%.
9. Не се допуска организирането на събирания и тържества от частен характер с повече от 15 души.
Всички спортни мероприятия над 18 г. възраст и международни спортни състезания до 18 г. за деца се провеждат без публика. Спира се дейността на фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Спират се посещенията в игралните зали и казината, посещенията в търговските центрове и търговски центрове тип мол, с изключение на зоомагазини, оптики, аптеки, магазини за хранителни стоки, банки, телекомуникационни оператори, пощи. Говорим за големите търговски обекти тип мол. Малките магазини, които са в кварталите продължават да работят, уточни здравният министър.
Църквите и религиозните центрове ще бъдат отворени. Парковете и градините остават отворени, не налагаме вечерен час в нито една сфера.
Здравният министър направи уточнение,че мерките влизат в сила в петък вечерта, което означава, че учениците ще бъдат на училище, а моловете ще работят през деня.
Няма и други строги мерки, характерни за някои от държавите на територията на ЕС, подчерта още Ангелов.

Дата на публикация: 25 ноември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Новини са какви Нови поради Мерки (видео) извънредни Научете Коронавирус COVID-19!

Показване на още