ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ! НАУЧЕТЕ КАКВИ ЩЕ СА НОВИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ!!! Извънредни мерки от петък 27.11.вечер до 21 декември 2020 г.

ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ! НАУЧЕТЕ КАКВИ ЩЕ СА НОВИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ!!! Извънредни мерки от петък 27.11.вечер до 21 декември 2020 г. ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ! Извънредни мерки от петък вечер до 21 декември 2020 г.По строгите противоепидемични мерки влизат в сила от петък - 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, по време на извънреден брифинг на МС.
Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания по интереси, занимални и т.н., всички ВУЗ-я. Затварят се детските градини и ясли. Спира се провеждането на обществени мероприятия с присъствена форма, групови културни развлекателни мероприятия, изключения ще правят само театрите – разрешени са посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките. Не се допуска провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.
Всички спортни мероприятия над 18 г. възраст и международни спортни състезания до 18 г. за деца се провеждат без публика. Спира се дейността на фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Спират се посещенията в игралните зали и казината, посещенията в търговските центрове и търговски центрове тип мол, с изключение на зоомагазини, оптики, аптеки, магазини за хранителни стоки, банки, телекомуникационни оператори, пощи. Говорим за големите търговски обекти тип мол. Малките магазини, които са в кварталите продължават да работят, уточни здравният министър.
Църквите и религиозните центрове ще бъдат отворени. Парковете и градините остават отворени, не налагаме вечерен час в нито една сфера.
Здравният министър направи уточнение,че мерките влизат в сила в петък вечерта, което означава, че учениците ще бъдат на училище, а моловете ще работят през деня.
Няма и други строги мерки, характерни за някои от държавите на територията на ЕС, подчерта още Ангелов.

Дата на публикация: 25 ноември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: от до г. вечер 21 петък декември Мерки извънредни 2020 Новини!

Показване на още