Байдън бе избран за президент в САЩ печели и в Джорджия - А Джо Байдън навърши днес 78 години

Джо Байдън спечели изборите и в Джорджия. Това показва резултатът от повторното броене на гласовете в щата. По последни данни, кандидатът на демократите е бил подкрепен от рекордния брой от около 80 милиона избиратели в цялата страна.
17 дни след президентските избори в Съединените щати, вече категорично е ясен и резултатът в Джорджия, където се наложи повторно броене заради малката разлика - под 0.5% между двамата претенденти.
Броенето на ръка за втори път на 5 милиона бюлетини продължи дни наред и след него е ясно, че преднината на Джо Байдън пред Доналд Тръмп е намаляла с 1400 гласа, спрямо първоначално преброените, но все пак е достатъчна.
За кандидата на демократите са гласували 12 284 души повече, отколкото за настоящия президент.
Така Байдън затвърждава победата си с 306 гласа в електоралната колегия, срещу 232 за Тръмп.

Представител на властите в щата Джорджия обявиха, че повторното броене се е наложило заради човешка грешка и няма никакви свидетелства за масови измами или изборни фалшификации.
Ще има ли повторно броене на изборните гласове в САЩ?
В разрез с традициите, президентът Доналд Тръмп все още не е признал изборните резултати, а екипът му от адвокати направи пореден опит да хвърли съмнения върху вота с нова серия обвинения.
Руди Джулиани, личен адвокат на Доналд Тръмп: Фирмата, която брои гласовете и има контрол над вота, е собственост на двама венецуелци, които бяха съюзници на Чавес, а сега са на Мадуро, в компания, чиито председател е бизнес партньор на Джордж Сорос - най- големият дарител на Демократическата партия, на Антифа и на "Животът на чернокожите има значение".
До момента Тръмп е завел 30 дела, свързани с изборите, от които 19 са или оттеглени, или отхвърлени. Обрат в резултата е невъзможен, категорични са анализатори и юристи.
Джо Байдън навършва 78 години
А Джо Байдън навърши днес 78 години. Той ще е най- възрастният президент на Съединените щати, когато встъпи в длъжност на 20 януари.

Дата на публикация: 21 ноември, 2020
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: За Бе днес печели Години джо сащ навърши президент 78 Джорджия избран Байдън

Показване на още