Насилие над невинно животно днес!!!Скандален случай - Задържаха мъж, нападнал с нож куче в София

Насилие над невинно животно днес!!! Задържаха мъж, нападнал с нож куче в столицата Скандален случай на документирано насилие срещу улично куче. Нападението е от тази сутрин в столичния квартал "Надежда" и е запечатано от охранителна камера. Видеото беше публикувано в социалните мрежи. Полицията задържа извършителя.
Белчо няма дом и стопани. От години живее край магазинче в столчиния квартал "Надежда 4".
Виржиния Данчева: "Кастриран е, обезпаразитен, ваксинираан. Храним си го тук. Общо взето е любимецът на квартала и много хора го хранят освен нас".
Тази сутрин мъж, който минава край магазина, ранява бездомното куче с нож.
Виржиния Данчева: "Много често хора... тровят ги, бягат, изчезват, никой нищо не вижда, не чува. Просто за шастие сега се случва пред камера. Но това е ежедневие".

Вчера в софийското село Железница тежко ранено е и друго бездомно куче.
Радослав Рангелов - Dog Help-BG: "Има камери, но нищо не се вижда на тях. Явно инцидентът е станал на друго място и и кучето се е върнало там, където е отглеждан. Там е загубил голямо количество кръв".
Каси е транпротирана във ветеринарна клиника
д-р Емилия Василева - ветеринар: "С толкова поражения - за първи път куче с прободни рани в гръдна и в коремна кухина е в много тежко състояние. Някъде около час и половина беше в операция. Наблюдавахме го цяла нощ и преди около час някъде почина".
Сигналите за насилие над кучета са ежеднеиве за Радослав. Ортанизацията му иска прмоени в законодателството.
Радослав Рангелов - Dog Help-BG: "Да има по-строги мерки спрямо извършителите на такива действия, защото това са убийци на хора".
Нападателят на Белчо е заловен от полицията. Кучето не е ранено сериозно.
Виржиния Данчева: "Той е много дебеличък и заради дебелината му докторката каза, че това му е спетило по-големи проблеми".
Белчо си търси дом с голям двор, в който да може да се разхожда свободно и безопсно.

Дата на публикация: 21 ноември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Куче мъж над нож животно случай насилие Задържаха Столицата невинно нападнал днес!!!Скандален

Показване на още