На театър в условия на COVID-19 2020 г. Какви са мерките за представленията в театрите

На театър в условия на COVID-19 2020 г. Какви са условията за представленията в театрите. Отменят представленията в Народния театър заради COVID-19.В срок до 30 ноември 2020 г. зрителите, закупили билети за отменените представления, имат няколко възможности.
Макар и в трудните условия на коронавирусна епидемия, театралният сезон започна. В залите се допускат едва половината от зрителите, които могат да влязат в нормална ситуация. Театрите са задължени да осигуряват специален режим за влизане и излизане и дезинфекция, а публиката - да стои с предпазни маски през цялото време. Въпреки затрудненията, след месеците на затворени сцените, публика в театъра не липсва. Извънредното положение наложи размествания в програмите на театрите - някои започват сезона в представления, чиито премиери паднаха през пролетта, други показват чисто нови проекти. "Дневник" представя най-новото от театралния афиш на столицата.
Народен театър "Иван Вазов"
Народният театър практически почти не е излизал в лятна ваканция - представления се играха и през август, като фокусът беше върху камерните продукции. Затова и през септември на сцените на най-старата и авторитетна театрална институция минаха три премиери.

Дата на публикация: 30 октомври, 2020
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: На За г. са условия какви театър 2020 театрите Условията COVID-19 представленията

Показване на още