Диво цвете - Wild Flower ~ George Baker

Диво цвете - Wild Flower ~ George Baker...Диво цвете - George Baker George Baker Selection е интернационална поп-група, създадена през 1967 година от холандеца Йоханес Боуенс, станал популярен с артистичното име – Джордж Бейкър, който дава името на новата група.
Studio Camera.png Видео клип
George Baker Selection
„Little Green Bag“.
Техният първи албум Little Green Bag е кръстен на едноименната песен, която става тотален хит. Албумът излиза през 1970 година, но едноименната песен става популярна още предишната година, като достига позиция #16 в класацията на „Cash Box magazine“ и до #21 в класацията на най-популярното американско музикално „списание“ „Billboard Top 100“.[1] Тази песен има над 1 млн. продадени плочи, като по този начин носи златна плоча на групата.[2].
През 1972 година бандата е продала вече над 5 млн. грамофонни плочи[3]. Петият албум на групата „Paloma Blanca“, който излиза през 1975 година, съдържа сингъла който става най-голям техен хит – "Una Paloma Blanca", и който става #1 в много страни по света (включително и в България). Песента се задържа на върха в продължение на 13 седмици в Германия, преди да бъде изместена от хита на ABBA – „S.O.S.“.
Песента е превеждана и изпълнявана от мнозина (дори на български език), като изпълнението на песента от легендата на гръцката музика – Демис Русос, остава като едно от най-добрите, най-вече заради характерния глас на певеца. Групата се разпада през 1978 година, като е продала над 20 млн. плочи по света дотогава.
Джордж Бейкър формира нова версия на George Baker Selection през 1985 година, която просъществува до 1989 година.

Дата на публикация: 16 септември, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Музика
Ключови думи: Wild george BAKER Flower Цвете диво

Показване на още