Въпреки жегата сезона на морето свършва!!! По-малко спасители по морето от началото на септември

Въпреки жегата сезона на морето свършва!!! По-малко спасители по морето от началото на септември.По-малко спасители работят по българските плажове от началото на септември. Концесионерите вече започват да ги освобождават въпреки прогнозата за хубаво време.
Проверка на наш екип показа: пълни плажове по Южното Черноморие и с една трета по-малко спасители.
Заради хубавото време много туристи са избрали да почиват сега и плажовете по Южното Черноморие са пълни.
Плажът в Бургас е пълен с летовници особено през почивните дни. И въпреки че вече част от спасителите са освободени от работа, концесионерът се опитва да осигури достатъчно хора.
Веселин Илиев, старши спасител на Северен плаж - Бургас: "Три поста се махат. От 23-ма на Северен плаж - Бургас оставаме 14 човека."
Намаляването на спасителите често натоварва оставащите с повече отговорности. За по-безопасно плажуване спасителите съветват да не се посещават неохраняеми плажове, както и да се следват указанията за безопасност.
Веселин Илиев, старши спасител на Северен плаж - Бургас: "Като слязат долу да видят първо какъв е флагът. Ако е червен, значи е опасно. Ако им свирят със свирката, да излязат по-близо до брега".
Този медицински пункт на плажа в Бургас също остава отворен. Концесионери от своя страна обмислят да оставят обходни двойки спасители до края на месец октомври, когато завършва активния летен сезон.
Броят на спасителите на охраняемите плажове се определя по одобрена от Министерството на туризма схема.
https://bntnews.bg/news/po-malko-spasiteli-po-moreto-ot-nachaloto-na-septemvri-1072065news.html

Дата на публикация: 3 септември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Морето от На по спасители сезона Началото жегата септември ВЪПРЕКИ по-малко свършва!!!

Показване на още