Извънредни новини!!! СДВР 3.09.2020 г. Опорочи ли се мирният протест в София - Задържани са над 60 лица

СДВР 3.09.2020 г. Опорочи ли се мирният протест в София - Задържани са над 60 лица.Само сутринта има над 100 пострадали служители на реда, съобщи на извънреден брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.
Задържахме над 60 лица. Има пострадали и от протестиращите, и от полицаите, каза още Златанов.
"Това, което се случи днес в София, беше дълъг маратон от масови безредици. От ранните сутрешни часове в града бяха организирани протестни действия, на които дойдоха хора и се опитаха да изразят своето мнение и протест. За съжаление, дойдоха и много хора, чиято единствена цел беше да провокира напрежение, сбивания, нахлувания в сградите на институциите и атаката на това нещо бяха полицейските служители. Бяхме подложени на изпитание да изтърпим около нас да падат ранени полицаи. Не мога да ги изброя колко много са. Има хора с порезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгаряния по лицето. Беше направен опит да бъде запалено сено, с което ни замеряха", заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.
Не приемаме опитите за противопоставяне на българския народ срещу полицията, категоричен е. Тактическите действия на полицията бяха изключително пасивни, подчерта зам.-директорът на СДВР.
"Поздравявам хората, които бяха дошли на мирен протест. Те се възмутиха от хвърлянето на бомбички, от рушенето на паветата. С огромно съжаление констатирахме, че от палатковия лагер се вадят чукове и ножове", каза Антон Златанов.
Имаше няколко вида бомби. Имаше пиротехнически изделия бомби. Беше хвърлено и самоделно взривно устройство. Опорочи се мирният протест, каза още Златанов.
Има една граница, която беше премината от граждани, които проявиха грозна агресия. Когато се призовава за ескалация, хората, които идват да протестират мирно, трябва да се разграничават от агресивните, призова Златанов.
Призоваваме към разум, подобни действия няма да се търпят повече, категоричен е зам.-директорът на СДВР.
https://bntnews.bg/news/sdvr-oporochi-se-mirniyat-protest-zadarzhahme-nad-60-lica-1072083news.html

Дата на публикация: 3 септември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: се ли София г. са над лица 60 Задържани протест сдвр Мирният 3.09.2020 Опорочи

Показване на още