Честваме Александър Дюма - баща с Гугъл!! Alexandre Dumas Google Doodle 2020

Честване на Александър Дюма Почитаме Александър Дюма - баща с Гугъл!! Alexandre Dumas Google Doodle 2020 . В чест на един от най-почитаните френски автори на 19-ти век, днешното слайдшоу Doodle празнува Александър Дюма. Може би най-известен с приключенски романи, Дюма създаде плодотворна работа, която и до днес продължава да вълнува читателите по целия свят. Съкратената версия на един от най-известните му романи „Le Comte de Monte Cristo“ („Графът на Монте Кристо“, 1844 -45 г.) е включена (без спойлери!) В днешното произведение на Doodle. На този ден през 1884 г. парижкият вестник Les Journal des Débats (The Journal of Debates) публикува първата част от романа, който се появява последователно в публикацията през 1846 г.
Дюма Дейви де ла Пайелтери е роден през 1802 г. във Вилер-Котерс, Франция. По-късно той взе името Александър Дюма, като предположи фамилията на баба му по бащина линия Мари-Сесет Дюма, която беше жена от африкански произход и роб в Сен Домингуе (дн. Хаити). Като дете Дюма е бил въвлечен с истории за подвизите на покойния си баща като общо, елементи от които по-късно са намерили път в някои от най-известните творби на писателя.
Дюма се премества в Париж през 1822 г. и се превръща в завършен драматург, преди да се удари в монументалния успех със своите пълни с екшън сериализирани романи от 1840-те, включително „Мускетари на Les Troi“ („Тримата мускетари“, 1844). Днес тези творби го превръщат в един от най-популярните френски автори в света, а книгите му са преведени на над 100 езика.
В края на 80-те години в Националната библиотека на Франция бе разкрит отдавна изгубен роман „Дюма“. Озаглавена „Le Chevalier de Sainte-Hermine“ („Последният кавалер“), книгата най-накрая е публикувана през 2005 г.
Мерси, Александър Дюма, за цялото вълнение, което доставяте на толкова много читатели!
https://www.google.com/doodles/celebrating-alexandre-dumas

Дата на публикация: 28 август, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: История и нации
Ключови думи: Google баща Alexandre Александър Doodle почитаме 2020 Дюма Гугъл!! Dumas

Показване на още