Ренета Инджова: Целият свят разбра, че корупция, мафия и България са едно и също нещо сега

(Видео от 31 юли 2020 г. от Телевизия Евроком)

Българският народ се събуди. Това каза специално за телевизия Евроком бившият служебен министър-председател Ренета Инджова. Тя разказа, че онова, което е мечтала десетилетия наред, сега може да го види.

"Имаме протест, който съчетава в себе си изключителна цивилизованост и модерност и едновременно с това светът вижда, че тези хубави деца и интелигентни хора живеят в условия на една непоносима диктатура. Това ги удивлява и смятам, че това е най-големият ефект от протестите досега. Целият свят разбра, че корупция, мафия и България са едно и също нещо", каза тя.

Ренета Инджова коментира и скандалния запис с глас, подобен на премиерския:

"Предполагаемите гласове вече са доказани негови гласове. А като сложим речника нямаме никакво съмнение, че става дума за циника, безпардонния в езика си, с примера си, развратил цели поколение поколение, и децата слушат този език", възмущава се бившият служебен премиер.

Според нея Борисов вече е скупил държавата с всичко, което е направил за целия период на управлението му.

"Отговорността за неподаване на оставка и отговорността за това заинатяване и необръщането на внимание върху гнева на хората вече трябва да се носи от Европа и специално от Европейската комисия. Те са тези, които не взимат отношение по нещата, които стават в България. Продължават да финансират страната ни, а точно това финансиране Борисов използва, за да увеличава мощта си", смята Инджова.

По думите й протестиращите предлагат гнева си за това, че до този момент са държани в бедност, и безработица.

"Един протест предлага първо гнева си и отхвърлянето на онова, което досега са му предлагали, нататък - един политически процес винаги ще извлече алтернатива", каза тя.

Ренета Инджова е на мнение, че най-важното сега е "да не позволим на Борисов да организира избори". Тя смята, че "диктатурата вече е дискредитирана" и нейното лице е показано пред целия свят.

"Никоя диктатура с този имидж, който има в момента премиерът, с този език, който има, с тези чекмеджета - това нещо не може безкрайно да продължава".

Дата на публикация: 3 август, 2020
Категория: Друго

Показване на още