21 юли 2020 ~ 13-и ден на протести в София (ВИДЕО)

13-и ден на протести в София (ВИДЕО) Втори ден на протест пред парламента, докато депутатите гласуваха вота на недоверие към кабинета.
Пред сградата на президентството започват да се събират протестиращите, които 13-и пореден ден настояват за оставка на правителството и на главния прокурор.
Очаква се Триъгълникът на властта да е сборният пункт на протестиращите. Днес те скандираха "Оставка" пред Народното събрание, когато бе гласуван вотът на недоверие.
"В 10:50 ч. протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител".
Новината,че вотът на недоверие към кабинета е отхвърлен бе посрещната с химна.
"Никой не е очаквал да падне правителството, но ние ще продължим, докато това се случи. Няма начин да се откажем. Тези хора трябва да се разкарат от тази държава", заяви един от протестиращите.
Според протестиращ младеж: "Партиите, които бяха там, беше ясно, че те всъщност са различни аспекти на едно и също лице - мафията".
"Ще протестираме докрай. Мисля, че те вече не просто прекаляват в наглостта си, но и ги е страх", допълни друг от протестиращите.
"Аз съм тук за бъдещето на моето дете, защото ние бяхме излъгани, но аз не искам те да бъдат излъгани и ще бъдем тук докрай", категорична беше протестираща.
Неформалните организатори на протестите - триото Бабикян, Минеков, Хаджигенов, обявиха, че хората по площадите вече са гласували вот на недоверие към управляващите.
"Краят се вижда. Днес е 13 ден. Ще продължим, докато дадат оставка. До край", заяви проф. Велислав Минеков.
Малко след 12:20 ч. протестиращите тръгнаха към Министерския съвет.

Те блокираха за около час движението по бул. "Дондуков" в Триъгълника на властта и част от бул. "Цар Освободител" в района на президентството.
Засилено е полицейското присъствие в Триъгълника на властта. Ситуацията в момента е спокойна.
След 19:00 ч. протестиращите отново блокираха движението по бул. "Цар Освободител" и "Дондуков".
Днес протестът е е под наслов "Ние сме истинският вот на недоверие".
https://bntnews.bg/news/13-i-den-na-protesti-v-sofiya-obnovyava-se-1066177news.html

Дата на публикация: 21 юли, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: На София Ден протести (видео) 13-и

Показване на още