На живо 19.7.2020 : 11 ден на протести в София

На живо: 11 ден на протести в София - За 11-ти ден граждани се събират в центъра на София. Недоволните започнаха да се събират около фонтана пред президентството в 19:00 часа. Те настояват за оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори. ази вечер на протеста се обсъждаше как ще протече новата фаза от протестите утре, които ще прераснат в гражданско неподчинение, с блокиране на сградата на Народното събрание от 7:00 до 20:00 часа вечерта.

Протестиращите призоваха други хора, които не могат да дойдат в София да изразят своето гражданско неподчинение пред съдебните палати на градовете, в които се намират.

"Трябва да не спираме, трябва да не продължаваме да се борим, защото това са едни и същи лица от 30 години и това трябва да се промени. Ние сме на 1-во място в ЕС по корупция и на последно по свобода на речта", каза пред БНТ една от протестиращите.

"Да, със сигурност подкрепям протестите и подкрепям свалянето на правителството, както в много чуждестранни медии се пишеше, че Бойко Борисов бил позволил да се случи корупцията в България, според мен той не е позволил, а той я оглавява и той оглавява цялото разграбване на държавата, същото го правят и другите партии", е мнението, което изрази пред нашия екип друг протестиращ.

"Трябва да отстъпят, няма начин, това е народен протест, младите са тук.", "Аз не мога да знам още колко ще изтърпят управляващите, факт е, че недоволството е много голямо и расте и според мен, още ще расте. Поредни изказвани днес които са абсурдни на г-н Борисов". Бяха други мнения, които се чуха на протеста.
"Не ми е много ясно какъв е проблема да се свика Велико Народно събрание, да се коригира Конституцията и да започнем на чисто. Нямам 30 години да чакам светлото бъдеще. Искам го веднага!", смята протестираща.
Очаква се протестът тази вечер да продължи до 22:00 часа.
Към 20:00 часа движението по бул. Цар Освободител е блокирано. Демонстрациите протичат без напрежение и без инциденти.
https://bntnews.bg/

Дата на публикация: 19 юли, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: 11 На София Ден протести ЖИВО:

Показване на още