Среща на президента Румен Радев с гражданите, отстояващи държавността в България

От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана.

Но днес гневът се излива на площада - гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.

Искам да ви припомня думите на съдия* Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж.“

„Не“ на страха, ще си върнем България! Мутри – вън!

* Джовани Фалконе (на италиански: Giovanni Falcone) е италиански прокурор, известен борец срещу мафията в Сицилия. – Бел. ред.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Джовани_Фалконе

Дата на публикация: 10 юли, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: България среща гражданите радев президента румен държавността отстояващи

Показване на още