Изкачване на Черни връх | Витоша | Планините на България

Здравейте, Приятели!

Ако следите каналът ми отдавна, значи сте на ясно, колко много обичам планините!
Затова реших да се кача на най-високите върхове на всички планини в България! Те са 39 на брой. Tова начинание ще е продължително, тъй като успоредно с него ще продължа да пътувам и на други места. 🙂 Преди години с приятели бяхме тръгнали да го правим, но нещата не се случиха. Сега се надявам да успея да реализирам това си намерение и дори да заснема видео!
Започвам с планината, в която съм най-често. Планината, която много обичам през всички сезони - Витоша. Най-високият връх, както може би знаете се нарича Черни връх. Той е четвъртият най-висок в цяла България, но е лесно достъпен и затова там винаги има много хора. И макар да е много близо до София, познавам доста хора, които никога не са се качвали на върха. Надявам се да ги провокирам да го направят. Избрах малко по-дълъг и труден маршрут, но се надявам да ви е интересно. Планината беше зелена, красива, а времето повече от добро!
Любопитен факт е, че Витоша е първият „Природен Парк“ не само в България, но и на Балканският полуостров! Имаме поводи за гордост, а и в крайна сметка „ от Витоша по-високо нема“ казват тук в Шопско! 🙂

И така първият от 39-те върха беше изкачен, Чарли се умори доста аз също, но се надявам видеото да ви е харесало и да е запалило любопитството ви не само към Витоша, но и към другите планини в България!

Кой ще е следващият връх?

Аз съм Лора. Приятен път! 🙂

Музика: www.epidemicsound.com

#българия #чернивръх #витоша

Дата на публикация: 5 юли, 2020
Категория: Друго

Показване на още