На Петровден откриха християнски кръст над Дъбене

На днешния светъл празник Петровден в местността "Бальовица" над село Дъбене беше осветен християнски кръст. кръст. Светинята е издигната по инициатива на кмета на Дъбене Николай Ковачев и със средства от дарители - жители на селото. Неговата мисия е здраве и благодат на местните. Беше отслужен тържествен водосвет от отец Николай. Той каза, че кръстът е символ на знамение-победа на живота над смъртта. Ковачев и общинският градоначалник д-р Емил Кабаиванов пожелаха благоденствие и просперитет на селото.

Пред камерата на ПП Новинар кметът Николай Ковачев каза, че повече от половин година от изборите, той изпълнява стриктно обещаното в предизборната програма. Направена е ограда на гробищния парк, сменен е водопровода, ремонтират се улици, създадена е Детска академия, в която членуват над 30 деца от селото. Стадионът се поддържа в идеален вид.

Официални гости на събитието бяха народният представител Данка Люртова, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, председателят на ОбС-Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметовете Николай Цветков и Антон Минев, общински съветници, граждани. Повече за празника вижте в следващото видео...

Дата на публикация: 5 юли, 2020
Категория: Друго

Показване на още