Румен Радев: Прокуратурата осигурява безнаказаност за корупцията във властта.

Радев: Прокуратурата осигурява безнаказаност за корупцията във властта.Упоритият отказ на прокуратурата да се разследва сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.
Още по темата
Президентът ще изнесе целия чат с Пламен Бобоков, ако прокуратурата не го направи
11:11 ч.
Президентът ще изнесе целия чат с Пламен Бобоков, ако прокуратурата не го направи
Това коментира президентът Румен Радев.
Според него "единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат е да публикува пълния чат" от разговорите между държавния глава и бизнесмена Пламен Бобоков. Радев предложи вчера това да стане факт. Иначе, продължи той, "ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в управлението на държавата".
Радев бе категоричен, че в кореспонденцията между него и обвиняемия Пламен Бобоков няма нищо секретно и ако прокуратурата го покаже в цялост, ще стане ясно, че в разговора няма нищо нередно.

На въпрос дали той ще разсекрети чатовете си Бобоков президентът отвърна "На ход е прокуратурата".
Малко преди изявлението на президента неговият главен секретар Димитър Стоянов обяви, че държавният глава ще разсекрети кореспонденцията с Бобоков, ако не го направи прокуратурата.
Румен Радев заяви, че няма никакви притеснения за съдържанието на SMS-ите, защото при него няма никакви

Дата на публикация: 3 юли, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: За във Прокуратурата корупцията безнаказаност Радев: осигурява властта.

Показване на още