Първи юни - Ден на детето със Слънчице! - Детска песен Hallo, Sunny!

1 юни - Ден на детето със Слънчице! - Детска песен Hallo, Sunny!1 юни - Ден на детето с Дъга - Детска песен.Ден на детето или Ден на децата. Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави.
Международен ден на децата
Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.
Световен ден на децата
На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.
Ден на децата в различните държави

Дата на публикация: 31 май, 2020
Категория: Друго
Ключови думи: Песен На Юни Ден със детето детска Hallo Слънчице! Sunny!

Показване на още