Специално послание към ВИПУСК 2020 от екипа на НТБГ.

Въпреки безпрецедентната ситуация, дойде време да изпратим един изключителен колектив - ВИПУСК 2020. Ето какво искаха да им кажат техните преподаватели преди да чуят ученическия звънец за последен път.

Последният учебен ден – краят на пътя и началото на раздялата. В средата на май обикновено сградата и дворът на гимназията са изпълнени с цветовете на радостта, надеждите, спомените, благодарността. Сега е тягостно, защото този път раздялата подрани. Една световна зараза пръсна класовете, за да ги събира единствено във виртуалната реалност. В навечерието на 24 май мислим за хилядите компютри; за хилядите светещи екрани, които по всяко време на денонощието излъчват и приемат българското слово. Няма никакво знание и слово на света, ако няма кой да ги предаде и ако няма кой да ги възприеме. Няма нито възвишена мисъл, нито физичен закон, нито табела на пътя, ако няма учител и ученик. Всичко започва с тях.

Слово на г-жа Емилия Иванова:
"Не мислете, че празното училище не тъгува. Неговите емоции са попили в сърцата и мислите на стотиците приятели и учители, пръснати по домовете си. Всеки от нас ви изпраща с надежда, че сред многото неща сме ви научили и дръзко да мечтаете."

Поздравителни адреси от всички класни ръководители на 12-ти клас:
"Тази дата не е тъжна, защото ние не се намираме пред нещо безвъзвратно загубено. Едни от най-важните събития в живота са онези, които така и не са се случили. Неслучилите се неща понякога траят по-дълго и са извор на друго знание. Вълнуващите моменти не са безкрайно много в живота. Да запомним облаците в тази минута, небето, светлината на слънцето и тишината между думите. Да, тази тишина."

оператор: Евгени Пудин
режисьор: Бойка Генкова
монтажист: Вилиян Георгиев

Дата на публикация: 31 май, 2020
Категория: Друго

Показване на още