Спорт за всички: безплатен тенис за деца

БФТенис има по-ясен поглед как да реализира зададените цели в началото на годината. Това заяви членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Юлиян Михов в интервю за БГНЕС.

Информация по случай програмата на федерацията „Тенисът – Спорт за всички“, която за шеста поредна година осигурява безплатно обучение на деца от 6 до 12-годишна възраст даде и офис мениджърът на федерацията и отговорник за инициативата Невена Радева.

„Програмата „Тенисът - Спорт за всички“, за наше щастие ще се проведе за шеста поредна година, ще се включат 36 клуба от 25 населени места - цялата идея на програмата е да се включат дечица, които за първи път хващат ракета. В заниманията ще бъдат включени лицензирани треньори. Важното е да накараме дечицата да заобичат тениса, да продължат да се занимават с този спорт и впоследствие да се запишат в клуба, в който са взели участие по време на програмата. Има контакти с информация, могат да се запишат по телефон, на място съобразено с техните програми. Родителите също ще могат да разберат в кои часове могат да заведат техните деца. Ще бъдат проведени 24 тренировки, минимум по веднъж в седмицата. Цялата информация е качена на сайта на федерацията. Надяваме се повече деца да усетят магията на тениса“, каза тя. /БГНЕС

Дата на публикация: 29 май, 2020
Категория: Друго

Показване на още