Пипи Дългото Чорапче празнува 75 години! Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка

Пипи Дългото Чорапче празнува 75 години! Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка.Пипи Дългото Чорапче празнува рожден ден.

Само след два дни, най-известният детски роман в света, навършва 75 години. А съвсем скоро на пазара у нас излезе и нова книжка, посветена именно на празника на чаровното момиченце с лунички. Тя е илюстриран вариант на глава от романа "Пипи дългото чорапче".

Алекс и Филип отскоро слушат за лудориите на Пипи. Много бързо обаче необикновеното силно момиче с лунички се превръща в любим техен герой. Дори спят с книжките в леглото си.

Лилия Русанова: Филип започна да имитира Пипи как спи, съответно вече краката са върху възглавницата му.

Да си самостоятелен и свободолюбив - именно това учат децата от приключенията на Пипи. Такива наблюдения има Лилия. А зад историите с най-силното момиче в света винаги има поука.
Любомир Русанов, издател: Мечтата на детето, въплътена в Пипи, е то да може да побеждава възрастните, да бъде по-силно от тях.
Лилия Русанова: Наскоро прочетохме главата за Пипи открива спунк, и съответно един цял ден всичко беше спунк.

Романът, писан по времето на Втората световна война, вече е помагал на хората в кризисна ситуация, напомня издателят Любомир Русанов. Затова и сега спасение от вируса може да открием именно в приключенията на Пипи.
Любомир Русанов, издател: Чрез четене на тези хубави весели истории децата просто ще преодолеят стреса от тези трудни дни. Пипи не остарява, тя си остава малката чаровница, която вдъхновява всички деца да бъдат себе си.
И да бъдат нещотърсачи. Защото "Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери".

Дата на публикация: 20 май, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: години! празнува дългото 75 пипи чорапче пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка

Показване на още