"Не казвай на мама" - онлайн премиера

„Никога не ти го казах. Никога не посмях да ти го кажа. А те обичам. Аз бях глупакът. Аз бях женчото. Срамувах се от себе си. Срамувах се от теб. Но как може любовта да е срамна?“

Фондация Сингъл Степ представи „Не казвай на мама“, нов български роман, простиращ се отвъд границите на жанровете. Отвъд литературните традиции. Отвъд предразсъдъците. Но това не е просто „гей“ книга. Това е сюжет, развиващ се в продължение на над 40 години в повече от 10 държави на четири континента, чийто герои се оказват извън ограниченията, общоприетото и познатото. „Не казвай на мама“ е нещо като магически реализъм, отстояващ най-ключовото за съвременния човек право – правото да бъде себе си.

Онлайн премиерата на живо се състоя на 8.05 (петък) от 20:30, на ФБ страницата на Сингъл Степ, в партньорство с фондация GLAS и със съдействието на STREAMER.BG и Ligna Group. Тя включваше разговор на журналиста Георги Тошев с автора на книгата Николай Йорданов, късометражен танцов филм, въвеждащ ни в света на нейните герои, както и възможност за въпроси към автора.

По време на самата премиера, която траеше 1 час, над 4000 човека успяха да се включат и да гледат, като над сто от тях зададоха своите въпроси. За 24 часа, премиерата е гледана почни 7 000 пъти.

Онлайн премиерата на "Не казвай на мама" от Николай Йорданов предизвика и широк медиен интерес.

Книгата можете да купите в книжарниците и тук

Дата на публикация: 20 май, 2020
Категория: Друго

Показване на още