СЗО: КОРОНАВИРУСЪТ ЩЕ ОСТАНЕ ОЩЕ ДЪЛГО С НАС (25.04.2020)

СЗО: КОРОНАВИРУСЪТ ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ДЪЛГО (25.04.2020) СЗО: Коронавирусът ще бъде дълго с нас. Коронавирусът ще остане за "дълго време", предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, въпреки очевидното забавяне на инфекциите в Северна Америка и Западна Европа.
"Не се заблуждавайте, предстои ни да извървим дълъг път. Този вирус ще бъде с нас дълго време", заяви шефът на СЗО по време на видео пресконференция, съобщават АФП и Ройтерс.
"Няма съмнение, че нарежданията "останете си вкъщи" и другите мерки за социално дистанциране успешно потиснаха предаването на заразата в много страни. Но този вирус остава изключително опасен", предупреди Тедрос Гебрейесус от централата на СЗП в Женева.
Според него повечето държави все още са в начален стадий на справяне с коронавирусната пандемия, като той добави, че повечето хора на планетата остават податливи на Covid-19.
"Има тревожни възходящи тенденции в ранните епидемични етапи в някои части на Африка, Централна и Южна Америка", посочи шефът на СЗО и добави: "Повечето държави все още са в началните етапи на епидемиите си, а някои, които бяха засегнати в началото на пандемията, започват да виждат възраждане на случаите".
Върховният експерт на СЗО по въпросите на извънредните ситуации д-р Майк Райън пък предупреди за рисковете от прекалено бързо подновяване на глобалните пътувания, заявявайки, че това ще изисква "внимателно управление на риска".

Дата на публикация: 25 април, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Ще остане Коронавирусът СЗО: ЗАДЪЛГО (23.04.2020)

Показване на още