Рекорден брой смъртни случаи в САЩ - близо 2 000 за 24 часа

Рекорден брой смъртни случаи в САЩ - близо 2 000 за 24 часа .втори пореден ден в Съединените щати бяха регистрирани близо две хиляди смъртни случая от COVID-19 за 24 часа. Общият брой на починалите е повече от 14 800.
Близо половината от смъртните случаи в Съединените щати са в Ню Йорк. Щатът отново отбеляза рекорден ръст през последното денонощие с още 779 починали.
Губернатор Андрю Куомо не скри, че загубите до момента са далеч по-мащабни в сравнение с атаките от 11 септември 2001 г., когато загинаха близо три хиляди души.
Андрю Куомо, губернатор на Ню Йорк: В тази криза загубихме 6268 нюйоркчани. Ще разпоредя всички знамена да бъдат спуснати наполовина.
Катедрала в Ню Йорк беше превърната в импровизирана болница с 400 легла и се очаква да приеме пациенти още тази или следващата седмица.
Хосе Гонсалес, парамедик: Работя в Спешната помощ от 30 години. Ню Йорк е преживявал тежки моменти, но това е нещо различно. Борим се с невидим враг. Разпространява се бързо и това е притеснително и страшно, но правим всичко по силите си.
Но американците не губят духа си. Във Флорида полицаи организираха впечатляващ рожден ден за сина на медицинска сестра, която е сред медиците на първа линия. 7-годишният Картър беше поздравен с парад на полицейски автомобили.
А в Калифорния намериха начин да усмихнат възрастните хора. Доброволци показват упражнения на фона на силна музика.
Тереза Латош, организатор: Правим го всеки ден, за да покажем на тези наши съграждани, че ни липсват. Мисля че самите те са ни много благодарни.

Дата на публикация: 10 април, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: За 000 24 Часа сащ рекорден близо Брой смъртни случаи

Показване на още