ЖАЛБА СВАЛИЛА ВЕЧЕРНИЯ ЧАС В СТАРОЗАГОРСКО (07.04.2020)

ЖАЛБА СВАЛИ ВЕЧЕРНИЯ ЧАС В СТАРОЗАГОРСКО (07.04.2020) Отмяната на вечерния час в област Стара Загора е факт от снощи. Решението на местните власти дойде часове преди очакваното произнасяне на Върховният административен съд по жалба, в която се твърди, че заповедта на областния управител Гергана Микова от 1 април за нощното ограничение на движението, е незаконосъобразна.

Старозагорският журналист Михаил Михайлов атакува съдебно заповедта за вечерен час, издадена от областния управител Гергана Микова, като твърди, че тя като администратор няма правомощия да въвежда полицейски мерки, ограничаващи правата на хората. Жалбата се основава на редица европейски документи, опазващи човешките свободи.

Гергана Микова, активист на НФСБ, побърза да отмени вечерния час снощи, а Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди да се отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Законите за здравето и за извънредното положение.
Журналистът Михаил Михайлов коментира още, че жителите на Старозагорска област могат да съдят държавата за нанесените им вреди.

Дата на публикация: 7 април, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: час свали жалба старозагорско вечерния (07.04.2020)

Показване на още