Какво ще стане с туризма 2020! Втори голям туристически кораб е огнище на коронавирус

Какво ще стане с туризма 2020! Втори голям туристически кораб е огнище на коронавируъ.Втори круизен кораб на компанията Carnival Corp. се превърна в огнище на коронавируса Covid-19, съобщава "Уолстрийт джърнъл".
Този път става въпроса за лайнер, базиран на Западното крайбрежие на САЩ, наречен "Гранд принсес" (Grand Princess), за който здравните власти посочват, че поне един бивш пътник е починал след скорошен круиз.
Възрастен пътник от круизния кораб "Гранд принсес" по време на негово пътуване до Мексико между 11-ти и 21-ви февруари се превърна в първият човек в Калифорния, починал от Covid-19, след като преди това беше хоспитализиран, съобщиха в сряда здравни служители.
В тази връзка корабът, пътуващ до Хавай със спирка в Мексико, е получил заповед да се върне към пристанището в Сан Франциско. Морският съд е с капацитет 2600 гости и 1150 души екипаж.
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви късно вечерта в сряда, че на круизният кораб няма да бъде разрешено да акостира на сушата, докато щатските власти не оценят по подходящ начин състоянието на пътниците и на кораба. "Това е динамична ситуация", посочи Нюсъм на брифинг за пресата.
По-рано в сряда служителите на Princess Cruises на компанията Carnival заявиха, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията са ги уведомили, че разследват "малък клъстер" от случаи с Covid-19 в Северна Калифорния, обвързани с пътуването на гост на същия кораб през февруари между Сан Франсиско и Мексико.
Компанията, който е най-големият круизен оператор в света, също така притежава и круизния кораб "Даймънд принсес" (Diamond Princess), където стотици пътници се заразиха с коронавирус, когато той акостира на японско пристанище през януари. Този кораб беше под карантина в продължение на две седмици.
Копирано от standartnews.com

Дата на публикация: 3 април, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: На какво Ще Голям кораб стане Втори огнище туристически туризма 2020! Коронавирус

Показване на още